Jäälauttaleivos (L)



Jos yhdistetään pehmeä keksi, herkullinen suklaa ja rapea marenki, 
mitä muuta tuloksena voi olla kuin ihana leivos?!

Mun kaveri puhu näistä viime viikolla, ja ne kuulosti tosi hyvältä! :) Innostuin sitten viikonloppuna kokeilemaan näitä. En oo kuitenkaa aiemmin ehtiny laittaa tätä ohjetta tänne ku on ollu hirveesti kaikkea muuta hommaa... Nää on oikeesti aika makeita, mutta älyttömän hyviä! :P Alkuperäinen ohje on Juhlattaren blogista.
Kannattaa leikata aika pieniä paloja, ellei sitten halua makeaa mahan täydeltä. :D Minusta nää oli parempia (ja ei enää niin makeita) jäähtyneenä, pidin näitä jääkaapissa. Toki lämpimänäki oli hyvää! :)
 Leivoksen nimi tulee todennäkösesti siitä, kun marengin pinta halkeilee "jäälautoiksi" leikattaessa. Itse tein puolikkaan annoksen 31x22,5 cm vuokaan.

Jäälauttaleivos

 Taikina:
200 g (laktoositonta) voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 munan keltuaista (ota valkuaiset talteen!)
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa, vettä, maitoa, jogurttia tms. (ite laitoin laktoositonta maitoa)
1tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2tl vanilliinisokeria

Taikinan päälle:
n. 1 levy suklaata (eli n. 170g) (Käytin brunbergin laktoositonta maitosuklaata n. 100 g puolikkaaseen annokseen)

Marenki:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää neste ja yhdistetyt jauhot, sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle pellille.


Paloittele suklaa ja asettele taikinan päälle hieman painellen.


Vatkaa valkuaiset hyvin, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Levitä marenki suklaapalojen päälle ja paista uunissa noin 30 minuuttia.


 Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.


Nam!

~Suklaapisara


Kommentit

Suositut tekstit