Pikkujoulukakku



Jo pitemmän aikaa sitten vietettiin tyttöjen kanssa pikkujouluja. Oli oikeenki mukavaa, laittauduttiin hienoksi, tunnelmoitiin kynttilänvalossa, juteltiin, räpsittiin kuvia ja naurettiin veet silmissä niin että jälkeenpäin tulee sääli naapureita kohtaan. :D Ja tottakai syötiin hyvin, sillä mitäpä pikkujoulut ois ilman hyvää ruokaa! ;) Sain kunnian tehä kakun, ja eri toiveita yhistellen synty tämmönen kakku. Kuvien laatu ei oo tosiaankaan hyvä, ne on puhelimella otettuja.



Pikkujoulukakku

Pohja
75g voita
150g pipareita

Marenki
3 valkuaista
2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1tl maissitärkkelystä

Täyte
3 keltuaista
½dl sokeria
2dl kermaa
250g maitorahkaa
noin 2dl kinuskia
3 liivatetta

Päälle
pipareita
2dl kermaa
marenkeja

Voit valmistaa pohjan ja marengin halutessasi vaikkapa jo edellisenä päivänä.
Murskaa piparit, sekoita niihin sulatettu rasva ja painele hyvin irtopohjavuoan pohjalle.
Marenkia varten erottele valkuaiset keltuaisista (säästä keltuaiset täytteeseen) ja vatkaa ne hyvin kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit, ja maissitärkkelys siivilän läpi ja vatkaa vielä hetki. Levitä leivinpaperille, hieman kakun pohjaa pienemmäksi tasaiseksi ympyräksi. Paista 125 asteessa tasalämmöllä noin 1h 15 minuuttia. Aika voi vaihdella uunista riippuen, joten tarkkaile marengin paistumista ja pidä sitä uunissa tarpeen mukaan sopivan ajan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sekoita siihen rahka. Yhdistä muna-sokerivaahto sekä kermarahkaseos, sekoita joukkoon myös kinuski. Voit jättää seokseen kinuskiraitoja jos et sekoita sitä täysin tasaiseksi, saat kakkuusi marmorikuvion. Lisää liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita hyvin ja kaada vuokaan piparipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä useita tunteja tai yön yli.

Seuraavat vaiheet kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoilua, sillä marenki ja piparit pehmenevät ajan mittaan. Toki kakun voi tarjoilla myös "pehmenneenä", silloin leikkaaminen on helpompaa. Murustele pipareita palasiksi hyytyneen kakun päälle pieneksi kerrokseksi. Aseta päälle marenkipohja. Vatkaa kerma ja levitä se vielä marenkipohjan päälle. Koristele pipareilla ja marengeilla. Kakun voisi halutessaan myös pakastaa ja tarjoilla jäädykkeenä.



Joulumieltä toivotellen
Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit