Runebergin tortut
Suomalaisia perinteitä noudattaen leivoin runebergin torttuja. Aluksi se ei kovin vahvasti kuulunu suunnitelmiin, mutta siskot sai innostettua ;) Ja olihan niitä mukava leipoa, ja hyviä tuli! Kuvaamaanki innostuin pitkästä aikaa kunnolla, ku viime aikoina sille ei oo ollu hirveesti aikaa ja ei oo muutenkaan tullu sitä paljokaa harrastettua. Ohje on jostakin lehdestä ja löytyi äitin reseptivihkon välistä, mutta tottakai sitä piti mennä pikkiriikkisen muuttelemaan. Mutta, pitemmittä löpinöittä kirjottelen ohjeen tähän. Eikä se haittaa vaikka J.L. Runebergin päivää juhlisi näitten herkkujen kanssa vaikka pari päivää myöhässäkin, jos nyt vasta herkkunälkä iskee... :)
Runebergin tortut n. 24 kpl
2 dl (n. 80g) mantelijauhetta
2dl (n.110g) keksimuruja
200g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3/4 dl kevytkermaa tai maitoa
kiinteää vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan vatkaten pienellä nopeudella. Lisää loput kuivat aineet ja lopuksi kerma, sekoita hyvin.
Jaa taikina muffini- tai torttuvuokiin. Jätä vuoat hieman vajaiksi. Voit laittaa vadelmahillon joko ennen tai jälkeen paistamisen, se on makuasia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea eikä tökätessä tikkuun jää murusia. Torttujen jäähdyttyä laita keskelle hilloa ellet tehnyt sitä ennen paistamista. Valmista tomusokeri-vesiseos ja ympäröi sillä ohuesti vadelmahillo.
-Suklaapisara
Mulla jäi leipomatta. Mutta herkullisen kuulonen ohje, vähän erilainen! Sisko
VastaaPoistaJoo, hyviä niistä tuli :P vielä erilaisemman niistä teki se että käytin Muro-keksejä, mutta yllättävän hyvin ne sopi :)
Poista