Isänpäivän mustikka-valkosuklaakakku




Isänpäivänä päätin tehdä mustikkahyytelökakun, johon lisäsin makua paahdetulla valkosuklaalla. Perinteisesti meillä, kuten varmasti monissa muissakin perheissä, isänpäivänä kakkua syödään heti aamulla. Siksi olikin hyvä, että kakku ei ollut liian makeaa vaan raikasta ja hyvin mustikkaista. Makeutta saa toki lisättyä halutessaan sokerin ja valkosuklaan määrää lisäämällä. Paahdettua valkosuklaata voi laittaa myös mukaviksi sattumiksi kakun sisään, mitä harkitsinkin mutta jätin toteuttamatta. Tästä kakusta tykkäsivät niin isot kuin pienemmätkin, eräs kolmevuotias olisi halunnut syödä vaikka kuinka monta palaa... ;)

Pahoittelut surkeasta kuvanlaadusta, sillä kuva on vain nopeasti otettu puhelimella ennen syöntiä. Siihen aikaan aamusta erittäin flunssaisena ei todellakaan tehnyt mieli alkaa säheltämään kameran kanssa ja miettimään miten saisin kakusta edustavan kuvan. Mutta isänpäivä vietettiin hyvillä mielin ja kakku maistui, eikö se ole tärkeintä :)


Mustikka-valkosuklaakakku

200g Digestive-keksejä
50g voita

4dl kermaa
500g rasvatonta maitorahkaa
n. 8dl mustikoita
sokeria
4 liivatelehteä

paahdettua valkosuklaata koristeluun

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele tasaiseksi halkaisijaltaan 28cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma ja soseuta mustikat. Sekoita tasaiseksi maitorahka, vatkattu kerma ja soseutetut mustikat, mausta sokerilla. Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä viisi minuuttia, liuota kiehuvan kuumaan vesitilkkaseen lusikalla sekoittaen ja kaada ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon erittäin hyvin sekoittaen. Kaada ja levitä tasaiseksi keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa useiden tuntien ajan, mielellään yön yli. Koristele paahdetulla valkosuklaalla.


-Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit