Persikka-mangojuustokakku (L)





Viime sunnuntaina, perinteen mukaan aamulla vielä unen jäänteet silmissäni nostin kakun pöytään, ja isän kanssa katoimme pöydän äidin vielä "nukkuessa". Tänä vuonna äiti sai hedelmäistä juustokakkua. :) Tein kakusta pienen, sillä kolmelle syöjälle se riittää aivan hyvin. Kakkuvuoan halkaisija on 17,5cm. Suurempaan vuokaan kannattaisi tehdä kaksinkertainen annos tai vähintäänkin puolitoistakertainen. Voit halutessasi korvata toisenkin hedelmäsoseen mangososeella. Pahoittelut voin epätarkasta määrästä, sillä laitoin sitä pohjaan summassa, mittaamatta. Sekin vaihtelee leipojan mukaan, kuinka paljon rasvaa pohjaan haluaa, sillä voin määrä vaikuttaa rakenteeseen jonkin verran. Osa pitää tiiviistä, osa murumaisesta, löyhemmästä keksipohjasta.


Persikka-mangojuustokakku

4 digestivekeksiä
voita noin 25-40g

2dl (laktoositonta) kermaa
200g maustamatonta (laktoositonta) tuorejuustoa
1 purkki (125g) mangopilttiä
1 purkki mangoyllätys-hedelmäsosetta
3 liivatetta

säilykepersikkaa

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sula voi. Painele massa tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tasaiseksi kerma, tuorejuusto ja soseet. Lisää liivate hyvin sekoittaen joukkoon liivatepakkauksen ohjeen mukaan. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli. Kakun koristelu persikalla onnistuu 3-4 tunnin hyydyttämisen jälkeen. Kakun voi huoletta koristella näin myös tarjoilua edeltävänä päivänä.





-S

Kommentit

Suositut tekstit