Marengit: leipomuksia viime vuosilta (osa 3) (L) (M) (G)
Marengit on myös yks semmonen juttu mitä tykkään leipoo melko usein. Niitä onki tullu leivottua monta kertaa ja kuviaki on kertyny melkonen määrä. :) Ohje on mun mielestä aika helppo, kunhan muistaa muutamia perusasioita. Näiden pursottaminen on mun mielestä kivaa, kokeilkaapa ite! ;) Tällä ohjeella tulee aika reilu annos, muistaakseni noin 2 pellillistä riippuen kuinka tiheään pursottaa ja kuinka isoja ne ovat.
Marengit ovat maidottomia, laktoosittomia ja gluteenittomia.
Marengit (laktoositon, maidoton ja gluteeniton)
3 valkuaista
2dl tomusokeria
halutessasi 4-5 pisaraa sitruunamehua (ite en oo koskaa laittanu)
Vatkaa ainekset puhtaassa, kuivassa kulhossa oikein paksuksi, kovaksi massaksi. Vatkaa vähintään 10 minuuttia. Vatkauksen jälkeen marenkimassa tuntuu vähän "liukkaalta" ku sitä hieroo sormien välissä ja kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että massa putoaa tai valuu kulhosta.
Halutessasi voit värjätä massan pastaväreillä tässä vaiheessa. Voit myös sekoittaa massaan esim. turkinpippurirouhetta, suklaata tai kaakaojauhetta.
Pursota leivinpaperille. Voit käyttää pursotuksessa tavallista pursotuspussia ja -tyllaa tai käyttää pursotinta (eli sellaista keksipursottimen tapaista "laitetta" ). Ite oon käyttäny molempia, mutta pursotin oli ehkä vähän helpompi massan tahmaisuuden takia.
Paista 125 asteessa alatasolla n. 50 min. Oon myös paistanut useamman pellillisen yhtä aikaa kiertoilmauunissa.
Sammuta uuni, avaa luukku ja jätä marengit jäähtymään. (Tämä ei oo täysin välttämätöntä)
Irrottele varovasti marengit leivinpaperista ja herkuttele! Voit myös laittaa marengit söpöön lasipurkkiin ja antaa vaikka ystävälle lahjaksi. :) Nämä voisivat olla kivoja myös vaikkapa kakun koristeena...
~Suklaapisara
marengit ovat aiivan ihania :-) nam
VastaaPoistaNii onki! :):)
VastaaPoista