Jouluinen glögijuustokakku (L)




Tänä vuonna meijän isänpäivä maistui joululta. Päätin yhistää jouluisia makuja juustokakuksi ja näin synty isänpäivän kunniaksi glögijuustokakku. Tähän sain idean leipoessani jottai ihan muuta, ja ajatus jäi mieleen pyörimään kunnes sain sen toteutettua. Oon huomannu, että piparit ja appelsiinituorejuusto sopii hyvin yhteen. Siihen lisäsin glögin, joka tuo kakulle vielä lissää joulun makua. Myös glögi ja piparit soppii yhteen, mutta glögin ja tuorejuuston yhteensopivuus vähä arvelutti. No, ei kun kokeilemaan! Ja hyvin onnistu. :) Ulkonäköki on punasen värin ja pikeeristä tehtyjen lumihiutaleitten ansiosta jouluinen.




Jouluinen glögikakku

n. 1 "pötkö" (150g) Annas piparkakkuja
50 g (laktoositonta) voita

2 dl kermaa
2 rs appelsiinituorejuustoa
(vaniljasokeria)
4 liivatelehteä


Glögikiille

3 1/2 dl glögiä
3 liivatelehteä
(punaista pastaväriä)

Pikeeri


Murskaa piparkakut ja sekoita niihin sula rasva. Lisää rasvaa tarvittaessa. Painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Lisää liivatteet ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja laita peitettynä jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti ennen glögikiilteen valmistamista.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. (Kopioitu Kinuskikissan blogista)



-Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit