Mustikka-jugurttipiirakka (L)
Tässä yhtenä hämäränä lauantai-iltana muu perhe lähti konserttiin ja minä jäin kottiin leipomaan. Oli mukava leipoa ja kuunnella joululauluja kaikessa rauhassa :) Leivoin tämän piirakan ja glögikakun isänpäiväksi. Tämän mustikkapiirakan ohje on suoraan äitin reseptikirjoista.
Mustikka-jugurttipiirakka (pellillinen)
450g margariinia
3 3/4dl sokeria
3 munaa
4½dl vehnäjauhoja
4½dl grahamjauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla)
1½tl soodaa
Täyte:
1litra (laktoositonta) maustamatonta jugurttia
1 muna
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
mustikoita
Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä pellille siten, että reunat jäävät korkeammalle. Valmista täyte: sekoita jugurttiin kaikki täytteen ainekset lukuunottamatta mustikoita. Ripottele mustikat pohjan päälle ja kaada täyte tasaisesti päälle. Voit laittaa osan mustikoista myös täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
-Suklaapisara
Kommentit
Lähetä kommentti