Omenaleipä (L) (M)






Kinuskikissan makuparihaasteen hunaja+omena innoittamana kehittelin tämän syksyisen leipäohjeen. Innoistuin ideasta laittaa omenaa leipätaikinaan, joten ei kun kokeilemaan! Vastapainoksi omenan ja hunajan makeudelle lisäsin taikinaan myös puolukkaa. Yleensä en tykkää paljo puolukasta sen kirpeyden takia mutta tässä se toimi ihan hyvin. Ohjeen pohjana käytin tätä aiemmin kehittelemääni ohjetta, jota sitten soveltelin tarpeen mukkaan.




Omenaleipä (laktoositon) (maidoton)

1x               2x

2                 4         omenaa
½dl             1dl      puolukkaa

2,5dl           5dl       vettä
1/4              1/2        hiivaa (kok. 50g)
reilu 1tl        2tl       suolaa
1/4tl            1/2tl      anista
1/4tl            1/2tl      fenkolia
2rkl             4rkl     hunajaa
1dl              2dl         kaurahiutaleita
1dl              2dl         ruisjauhoja
n.6dl           n.12dl    vehnäjauhoja
1/4dl           1/2dl     öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota (vehnäjauhoilla) leipävuoka. Kuori ja paloittele omenat kulhoon ja pehmennä mikrossa hetki. Lisää kulhoon puolukat ja survo esim. survimella. Voit halutessasi jättää seokseen isompia palasia, jotka jäävät taikinaan "sattumiksi". Mittaa anis ja fenkoli kestävään pussiin ja murskaa niitä vaikkapa kaulimella tai lihanuijalla.

Liuota veteen hiiva, mausteet ja hunaja. Lisää omena-puolukkaseos. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja ruisjauho. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Alusta käsin joukkoon myös öljy, lisää tarvittaessa vielä jauhoja. Laita taikina leipävuokaan ja tasoittele pinta jauhotetulla kädellä. Paista keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.




-Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit