Pavlova (L) (G)




Se alkoi eräänä koulupäivän viimeisellä tunnilla, enkun tunnilla. Mieletön pavlovanälkä! Syyttäkäämme enkunopettajaa, joka muistutti minua tämän herkun olemassaolosta ja sai minut laskemaan jokaista minuuttia (ihan niinku enkuntunnit muutenki ei ois minuuttien laskemista) kun kello hittaasti raksutti kohti tunnin loppua. Lopulta odotus palkittiin ja ehkä sen takia pavlova maistuki niin hyvältä.

Kyseessä on siis erittäin simppeli mutta herkullinen kakuntapainen jälkkäri, lähtöisin kait Australiasta. Tämän tekemisessä onnistuu aloittelevaki leipuri, ja ainut vähänkää vaikeampi juttu on se, ettei unohda kakkua uuniin. Paistoaika on nimittäin aika pitkä, niinku yleensäkkin marenkipohjilla.

Tämän ohjeen sain hyvältä kaverilta joka muutaman muun kanssa tuli kesän lopussa (vai  kenties alkusyksystä, no ihan sama) kyllään. :) Leivottiin yhessä, tietenki juteltiin kaikkea maan ja taivaan väliltä, vietettiin tyttöjeniltaa ja sen sellasta. Eli kiitos tästä ei kuulu mulle vaan yhelle nimeltä mainitsemattomalle neitille jonka kans ei olla nähty taas vähään aikaan. :D

Pavlova (laktoositon ja gluteeniton)

4 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl perunajauhoja
(1tl sitruunamehua)

Täyte:
3 dl (laktoositonta) kuohukermaa
Marjoja, hedelmiä, suklaata, karkkia...  Melkein mitä vaan :)

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää puolet sokerista. Toinen puoli sokerista sekoitetaan perunajauhoihin ja seos lisätään vaahtoon. Lisää sitruunamehu halutessasi. Nostele tai kaavi leivinpaperille ja levitä tasaiseksi ympyräksi. Paista 125 asteessa 1h 30 minuuttia. Anna jäähtyä, lisää vatkattu kerma ja muut täytteet.

-Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit