Rahkamurupiirakka
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
1½tl leivinjauhetta
Rahkaseos:
250g maitorahkaa
1dl maitoa tai kevytkermaa
1-2 kananmunaa
3/4dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria
Muruseos:
2dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
½tl soodaa
½tl vaniljasokeria
4rkl rasvaa (esim. flora juokseva kasviöljyvalmiste)
Voitele piirakkavuoka. Vatkaa kulhossa voi, sokeri ja kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä vuokaan siten, että piirakkapohjaan tulee keskustaa korkeammat reunat. Valmista rahkaseos sekoittamalla ainekset yhdeksi seokseksi. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset kulhossa murumaiseksi taikinaksi. Ripottele muruseos piirakan päälle. Paista keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
-Suklaapisara
Kommentit
Lähetä kommentti