Rahkamurupiirakka




Pohja:
150g   voita
1dl      sokeria
1          kananmuna
1,5dl   vehnäjauhoja
1,5dl   kaurahiutaleita
1½tl    leivinjauhetta

Rahkaseos:
250g    maitorahkaa
1dl       maitoa tai kevytkermaa
1-2       kananmunaa
3/4dl   sokeria
1rkl     vanilliinisokeria

Muruseos:
2dl      vehnäjauhoja
1dl      sokeria
½tl      soodaa
½tl      vaniljasokeria
4rkl    rasvaa (esim. flora juokseva kasviöljyvalmiste)

Voitele piirakkavuoka. Vatkaa kulhossa voi, sokeri ja kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä vuokaan siten, että piirakkapohjaan tulee keskustaa korkeammat reunat. Valmista rahkaseos sekoittamalla ainekset yhdeksi seokseksi. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset kulhossa murumaiseksi taikinaksi. Ripottele muruseos piirakan päälle. Paista keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

-Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit