2-vuotias blogi!







Muutama päivä sitten lueskelin blogeja, ja jossakin mainittiin blogin syntymäpäivä. Muistelin, että kaksi vuotta sitten näinä aikoina perustin blogini ja kävin tarkistamassa tarkan päivämäärän. Tasan kaksi vuotta sitten 18.10.2013 olen kirjoittanut blogini ensimmäisen tekstin. Aloin heti suunnittelemaan blogin syntymäpäiväkakkua. Tein blogille myös uuden bannerin juhlan kunniaksi. :) Uusi banneri (tuo yläpalkissa oleva kuva,  jossa lukee blogin nimi. Banneri ei näy mobiiliversiossa) kuvaa aiempaa paremmin blogiani ja minua. Siihen on koottu kuvia blogin ja elämäni vaiheista muutaman vuoden ajalta. Enimmäkseen kuvat ovat luonnosta tai tekemistäni leivonnaisista,  kahdesta asiasta joista pidän paljon ja joiden varaan blogi pitkälti rakentuu.




Onneksi ainakin omasta mielestäni postausten laatu on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan, sillä sen verran nolostuttavaa on lukea ensimmäisiä postauksiani. Kuvien laatu on vaihdellut ja viime aikoina blogia ovat myös verottaneet tekniikkaongelmat (tietokone epäkunnossa), harva postausväli ja enimmäkseen puhelimen kuvien käyttäminen. Mutta eiköhän blogi vielä tästä lähde uuteen nousuun uudella tietokoneella, uudestaan asennetulla kuvanmuokkausohjella ja luulisimpa, että aikaa postatakin löytyy nyt hieman paremmin kun kirjoitukset ovat tältä syksyltä ohi. Onneksi blogi ei ole kokonaan jäänyt unholaan, ei minulta eikä myöskään teiltä lukijoilta. Blogissani on vierailtu reippaasti yli viisituhatta kertaa. Kiitos että jaksatte käydä lukemassa blogiani! Jokainen vierailu, kommentti ja tykkäys saa minut iloseksi :)




Synttäreiden kunniaksi tekemäni kakku on hyvin blogin nimen mukainen -nimittäin suklainen. Tykkään käyttää suklaata leivonnassa ja pidän paljon suklaaleivonnaisista,  mikä näkyy aika ajoin blogissakin. Kakkua aloin tekemään ilman mitään tarkkoja ohjeita,  se on pitkälti omasta hatusta vetäisty ja soveltelemalla saatu lopputulos. Lopputuloksesta tuli yllättävänkin hyvä,  tosin ehkä hiukan erilainen täyte voisi toimia paremmin tässä kakussa. Tästä alkoi jo pulputa seuraavia leivontaideoita... Tein kakun halkaisijaltaan 18cm kakkuvuokaan, sillä syöjien joukko ei ollut kovin suuri. Voit tehdä kakun myös suurempana, mutta luulenpa että täyte ja kuorrutus riittävät hyvin vähän suurempaankin kakkuun.




Mustikka-suklaakakku

Pohja
3 kananmunaa
2dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
2½dl maitorahkaa
4dl kermaa
sokeria maun mukaan
marjoja (itselläni suurin osa oli mustikoita)
3 liivatelehteä

noin 75g maitosuklaata sulatettuna

Kostutukseen vichyä ja sokeria

Suklaakuorrute
300g tummaa suklaata
100g voita
1dl maitorahkaa

Vatkaa voi ja sokeri hyvin vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on varmasti kypsä eikä tikkuun enää tartu taikinaa eikä murusia. Jos otat kakun liian aikaisin uunista, se lässähtää. Kun kakku on jäähtynyt tarpeeksi, kumoa ja leikkaa se kolmeen kerrokseen.

Vatkaa kerma ja sekoita siihen sokeri, rahka ja marjat. Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä 5 minuuttia, jonka jälkeen sekoita ne nopeasti tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita neste huolellisesti ja ripeästi täytteeseen. Kostuta kakkupohjan ensimmäinen kerros, levitä siihen puolet sulatetusta suklaasta ja sen jälkeen puolet täytteestä. Tee samoin toiselle kerrokselle. Kostuta myös päällimmäinen kakkupohjan kerros ja anna sen jälkeen kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2-4 tuntia.

Sulata kuorrutukseen tuleva suklaa ja sekoita se kulhossa voihin ja maitorahkaan. Sekoita kuorrute hyvin sekaisin. Kuorruta ja koristele kakku. Palettiveitsi olisi tässä hyvä apuväline, mutta tasainen veitsikin käy hyvin.





2-vuotispäiväänsä juhlistaen,

Suklaapisara

Kommentit

Suositut tekstit