Gluteeniton kakkupohja (G) (L) (M)

6 munaa
3dl sokeria
3rkl kiehuvaa vettä
12rkl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokerit hyvin, kannattaa vatkata lähes 15 minuuttia. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti kiehuvaan veteen. Lisää seos varovasti nuolijalla käännellen taikinaan. Paista keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Gluteenitonta kakkupohjaa tehdessä pittää olla huolellisempi ku normaalin kakkupohjan kanssa. Munat ja sokeri pitää vatkata tosi huolellisesti, ettei kakku lässähdä. Pitää olla myös varovainen sekottelussa ja kannattaa varmistaa, ettei jauhokokkareita jää taikinaan. Tästä kakkupohjasta en tainnu muistaa ottaa kuvaa, mutta eroa tavalliseen kakkupohjaan ei oo paljokaan.

Kommentit

Suositut tekstit