Maistuisko kakku? (L) (M) (G)





                 Suklaamurokakku

                 200g rasvaa
                 2dl sokeria
                 3 munaa
                 2tl vaniljasokeria
                 2tl leivinjauhetta
                 2 ½ dl vehnäjauhoja
                 3rkl kaakaojauhetta
                 100g tummasuklaapaloja






  Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  Vatkaa munat joukkoon.




Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaan myös suklaapalat.



 Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (kuivakakku)vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.




 


Voit halutessasi tehdä kakun päälle sitruunaisen kuorrutteen. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuorta haluamasi määrä.  Purista sitruunasta mehua 1½ rkl ja sekoita raasteen kanssa 2desiin tomusokeria.

Voit myös tehdä vaalean kakun. Silloin jätä kaakaojauhe (ja suklaa) pois ja lisää vehnäjauhoja ½dl.

Kakusta saa laktoosittoman käyttämällä laktoositonta suklaata ja rasvaa. Jopa maidottoman version voi tästä tehdä käyttämällä maidotonta leivontamargariinia ja maidotonta suklaata.

Ite tein kaks kakkua, eli kaksinkertaisella ohjeella. Yläpuolella on siis ohje vain yhteen kuivakakkuun. Käytin tavallisen tummasuklaan sijasta Fazerin tummaa appelsiinisuklaata. Näin kakusta tuli vähän appelsiininen ja siihen tuli lisää makua.






Tein myös siskoni synttäreiden kunniaksi täytekakun. Täytteenä on kermaa ja mansikoita ja päällä kermaa, hilloja, mustikoita ja mansikoita. Myös tästä saa laktoosittoman käyttämällä laktoositonta kermaa, maidotonkin versio onnistuu. Myös gluteeniton versio on mahdollinen, jos tekee gluteenittoman kakkupohjan. Gluteenittoman kakkupohjan ohje löytyy erikoisruokavalio-osiosta.

Kakkupohja

Riko 6 kananmunaa esimerkiksi korkeaan lasiin. Mittaa saman verran sokeria ja vatkaa sokeri ja munat hyvin keskenään. (n.10 min.)  Mittaa saman verran vehnäjauhoja kuin kananmunia ja sokeria, ja sekoita joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentit

  1. Toi syntymäpäiväkakku on todella kaunis! Aivan ihanan värisiä marjoja :-)

    VastaaPoista
  2. Haastoin sinut!

    http://miranilsix.blogspot.fi/2014/01/blogin-ensimmainen-haaste-suoritettu.html

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. :D No minäpä leivon joskus sitten ku oon kotona kunhan tuut käymään! :)

      Poista
  4. Ja maistuihan se! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit